Tuoreimmat uutiset

HARLEY-DAVIDSON® ROADSTER™ KÄÄNTÄÄ UUDEN LEHDEN SPORTSTER-MALLIEN HISTORIASSA

09 joulukuu 2016

HARLEY-DAVIDSON® ROADSTER™ KÄÄNTÄÄ UUDEN LEHDEN SPORTSTER-MALLIEN HISTORIASSA

MILWAUKEE (18 huhtikuuta 2016) – Lähes 60-vuotista perinnettä kunnioittava ja aitoa ajokokemusta varten pelkistetty Harley-Davidson® Roadster™ on kotonaan niin kaupungissa kuin mutkittelevalla maantiellä, ja kerää katseita myös parkissa.

"Harley-Davidson Sportster esiteltiin vuonna 1957. Se on osoittautunut pyöräksi, jota voi kehittää ja muokata loputtomiin. Roadster aloittaa nyt uuden luvun tässä tarinassa", kertoo Brad Richards, Harley-Davidsonin suunnittelujohtaja. "Olemme nähneet asiakkaidemme muokkaavan Sportsterista hyvin erilaisia, yksilöllisen tyylikkäitä moottoripyöriä. Yhdistelimme myös uudessa Roadsterissa eri tyylisuuntauksia, mutta tärkein tavoitteemme oli luoda selkeälinjainen ja tehokas Sportster, jossa on hyvä ajotuntuma."

Harley-Davidsonin Live Your Legend -kampanjassa mukana oleva uusi Roadster on osa arvokasta Dark Custom -mallistoa. Sen minimalistinen muotoilu on saanut innoituksen klassisista kilpapyöristä, pelkistetyistä ja urheilullisista nykypyöristä sekä 1950- ja 1960-lukujen Sportster-kilpapyöristä.

"Halusimme yhdistää Roadsteriin 50-luvun KHR-mallien hengen ja kilparadoille tuunattujen Sportsterien tehokkuuden", Richards jatkaa. "Näistä pyöristä oli karsittu kaikki ylimääräinen, niissä oli pieni tankki ja typistetyt lokasuojat, sillä kaikkein tärkeintä oli suorituskyky."

Roadsterin suorituskyvyn takaa yhdistelmä modernia tekniikkaa: uudet renkaat ja vanteet, iskunvaimentimet sekä ilmajäähdytteisen 1200-kuutioisen V-Twin-moottori. Pyörän edessä on 19- ja takana 18-tuuman viisipuolaiset split-valuvanteet, jotka tekevät Roadsterista entistä sporttisemman.

"Vanteissa otimme mallia klassisista pinnavanteista. Ne ovat rakenteeltaan kaikkein monimutkaisimmat, joita olemme ikinä suunnitelleet", kertoo Ben McGinley, Harley-Davidsonin suunnitteluinsinööri. "Limittäin sijaitsevat pinnat osoittavat ulospäin kohti vanteen vastakkaista sivua, mikä tekee pyörästä särmikkään. Vanteet ovat myös kokoonsa nähden hyvin kevyitä, mikä helpottaa osaltaan pyörän käsittelyä."

Roadsterin iskunvaimennusta tehostavat edessä tukevaan ohjauskolmioon kiinnitetty 43 mm:n patruunatyyppinen ja tri-rate-jousilla varustettu käännetty etuhaarukka ja takana emulsiotäytteiset coil-over -iskunvaimentimet, jotka voidaan säätää ennen kuormitusta. Roadsterin joustoliike on parempi kuin yhdessäkään toisessa Sportster-mallissa – 4,5 tuumaa edessä ja 3,2 tuumaa takana. Etupyörän kaksi 11,8 tuuman kelluvaa jarrulevyä tekevät jarrutuksesta tehokkaan. Roadsterin saa haluttaessa myös ABS-jarruilla.

Ajoasento on sporttinen, sillä Roadsterin madallettu ohjaustanko ja keskelle asennetut jalkahallintalaitteet keskittävät kuljettajan painon Sportsterin klassisen 12,5 litran tankin päälle.

Roadsterin riisutulle tyylille uskollisena pyörän takalokasuoja on 1,5 tuumaa lyhyempi kuin aiemmissa Sportster-malleissa. Hihnasuojuksen ja äänenvaimentimen suojavaipan rei'itys jäljittelee kilpapyörien komponentteihin porattuja reikiä, ja ohjauskolmion eteen sijoitetussa mittarissa on digitaalisella nopeusmittarilla varustettu analoginen kierroslukumittari. Suoraan lokasuojan tukiin kiinnitetyt takavilkut ja -valot, uusi rekisterikilpi ja taaksepäin viisto satula tekevät pyörän takaosasta selkeän ja pelkistetyn näköisen.

"Istuimen muotoilu kuvaannollisesti liukuu kohti lyhyttä lokasuojaa", McGinley kertoo. "Pehmusteisiin otimme vaikutteita nahkatakista, ja suunnittelemalla istuimen takaosan matkustajaa varten paransimme Roadsterin monikäyttöisyyttä."

Harley-Davidson Roadster -mallista tulee saataville neljä värivaihtoehtoa: Vivid Black hiilenharmaalla raidalla; Black Denim punaisella raidalla; Velocity Red Sunglo punaisella raidalla ja kaksisävyinen Billet Silver/Vivid Black viininpunaisella raidalla.

Sivustolla H-D.com näet kaikki Harley-Davidsonin® vuoden 2016 mallit ja löydät lähimmän valtuutetun Harley-Davidsonin® jälleenmyyjän yhteystiedot.

Lisätietoa Harley-Davidson Motor Companysta.

Harley-Davidson Motor Company on vuodesta 1903 lähtien toteuttanut unelmia vapaudesta valmistamalla Custom-, Cruiser- ja Touring-moottoripyöriä, järjestämällä unohtumattomia ajokokemuksia ja tapahtumia sekä tarjoamalla kattavan valikoiman Harley-Davidson-moottoripyörien® osia, varusteita, ajotarvikkeita ja -vaatteita sekä erilaisia oheistuotteita. Lue lisää www.h-d.com.


Edelliselle sivulle